HomeTechnologieComputerMicrosoft Account verwijderen

Microsoft Account verwijderen

Microsoft Accounts zijn een handige manier om op al je apparaten toegang te krijgen tot dezelfde documenten en accounts. Maar wat als u uw account niet meer nodig hebt? In dit artikel laten we je zien hoe je stap voor stap eenvoudig je Microsoft Account kan verwijderen.

Jouw Microsoft-account verwijderen: de gevolgen

Als je jouw Microsoft-account verwijdert, heb je geen toegang meer tot de diensten en producten die je met dat account gebruikt. Je bent dan ook niet meer bereikbaar via de contactpersonen in jouw adresboek. Ook kun je geen gebruik meer maken van de aankopen die je met het account hebt gedaan, zoals apps, games en muziek. Als je een abonnement hebt op Office 365 of Xbox Live Gold, wordt dit ook beëindigd.

Microsoft-account verwijderen: stappenplan

Microsoft-account verwijderen: stappenplan

  1. Ga naar account.microsoft.com en meld je aan met je Microsoft-accountgegevens.
  2. Klik op ‘Informatie bekijken en wijzigen‘.
  3. Scroll omlaag naar ‘Accountinstellingen‘ en klik op ‘Account beheren‘.
  4. Klik op ‘Informatie wissen of account deactiveren‘.
  5. Klik op ‘Definitief account deactiveren‘ en volg de instructies op het scherm om je account te verwijderen.

Microsoft-account verwijderen: hoe lang duurt dat?

Als je je Microsoft-account wilt verwijderen, moet je eerst weten hoe lang dat proces duurt. Er zijn twee verschillende manieren waarop je je account kunt verwijderen:

Methode 1: Je Microsoft-account direct verwijderen

Je kunt ervoor kiezen om je account direct te verwijderen. Dit betekent dat je account onmiddellijk wordt verwijderd en dat je geen toegang meer hebt tot alle services die gebruikmaken van je Microsoft-account, zoals Outlook.com, OneDrive en Xbox Live. Het duurt ongeveer 60 dagen voordat alle gegevens uit je account zijn verwijderd.

Methode 2: Je Microsoft-account op non-actief zetten

Als je niet wilt dat je account meteen wordt verwijderd, kun je ervoor kiezen om het op non-actief te zetten. Dit betekent dat alleen jouw naam en adres worden verwijderd uit de account, maar de rest van de gegevens blijft behouden.

Video: How to Delete Your Microsoft Account on Windows 10 | How to Remove Microsoft Account

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten