HomeTechnologieLaptopMobiel internet op je laptop

Mobiel internet op je laptop

Als je van plan bent om je laptop mee te nemen naar een plek waar je geen gebruik kunt maken van het mobiel internet, dan is het goed om in je bagage te stoppen onder andere een modem. Je laptop beschikt vaak over een 3G of 4G modem en met deze modem kan je ook op internetten op het buitenland. Hieronder vind je instructies hoe je deze modem aanpast op je laptop.

Hoe krijg je mobiel internet op je laptop: USB dongles

Een USB dongle is een klein apparaat dat je voor elk mobiel netwerk gebruikt. Het doet er vooral toe of de computer die je gebruikt voor het internet toestel is, of als hij uitgesteld wordt. Je kunt hem ook gebruiken om je laptop aan te sluiten op het netwerk van je huis of bijvoorbeeld in een café of restaurant.

Waar vind ik een USB dongle?

In de winkel, online, of misschien wel in je computer zelf. Als je niet weet waar hij staat, dan kan je het beste proberen hem op te sporen in de registratiescherm van Windows (of macOS). Je zult dan zien wie hem geïnstalleerd heeft en waarom hij ingeschakeld is.

Hoe krijg je mobiel internet op je laptop: Mi-Fi

Je laptop heeft een normaal (3G) of gepasseerd (4G) netwerk, maar je wilt dat je mobiel internet ook op je laptop kan draaien. Er zijn verschillende mogelijkheden om mobielinternet op je laptop te krijgen.

  • Het Nederlandse 3G netwerk: Wanneer je in Nederland gezeten bent, dan draait het 3G netwerk op onze laptops. Je hebt dan wel maximaal 30 MB per seconde downloadsnelheid en 5 GB per maand dataverkeer.
  • 4G netwerken: Op sommige plekken in Nederland is er nu al 4G netwerk, dit betekent dat alle smartphones en tablets die hierop aangesloten zijn tot internet verbonden kunnen worden. Dit is ook wel het normale GSM-netwerk genoemd. Via deze 4G verbinding kun je maximaal 450 Mbps download- en uploadsnelheid halen.

Hoe krijg je mobiel internet op je laptop: tethering

Tethering is het verbinden van een laptop aan een telefoon of tablet via een USB-of- lightningverbinding. Dit maakt het mogelijk om internet te gebruiken op afstand, zodat je niet per ongeluk offline bent. Je laptop draait dan continu op de topsnelheid van de verbinding die je tussen laptop en telefoon of tablet maakt. Dat betekent dat gegevens sneller bereikbaar zijn dan wanneer ze over de normale breedbandverbinding gaan.

Video: Wifi-hotspot maken met je Android-smartphone: zo doe je dat

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten