HomeAutomatiseringMuziek op Amazon Echo en Alexa

Muziek op Amazon Echo en Alexa

De Amazon Echo en Alexa zijn onmisbare tools voor liefhebbers van muziek. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en bieden veel opties voor het afspelen van muziek. In dit artikel leer je alles over de manieren waarop je muziek kunt afspelen met je Amazon Echo en Alexa.

Speelt de Echo Dot muziek?

De Echo Dot kan muziek afspelen van vele streamingdiensten, zoals Amazon Music, Spotify en Apple Music. Je kunt ook je eigen muziek afspelen vanaf een USB-drive of een andere bron die je met de Dot verbindt.

Amazon muziekopties

Je kunt naar muziek luisteren op verschillende manieren met je Amazon Echo en Alexa. Je kunt bijvoorbeeld de gratis optie Prime Music gebruiken of naar ad-free radio luisteren met Amazon Music Unlimited. Prime Music is een streamingdienst van Amazon met meer dan twee miljoen songs, waarvan vele Songs in HD-kwaliteit. Het heeft ook playlists en stations die zijn gemaakt door experts van Amazon Music.

Als je een abonnement neemt op Amazon Music Unlimited, krijg je onbeperkte toegang tot meer dan 50 miljoen songs in Ultra HD. Daarnaast kun je ook naar podcasts luisteren met Alexa op je Echo of ander apparaat met Alexa. Er zijn duizenden gratis podcasts beschikbaar, waaronder shows van NPR, TED Talks en Gimlet Media.

Amazon Prime Music

Amazon Prime Music is een streamingmuziekservice van Amazon. Met deze service kun je naar muziek luisteren zonder reclame onderbrekingen. Je krijgt toegang tot een bibliotheek met zowel populaire als minder bekende nummers. Daarnaast kun je ook luisteren naar live radiozenders en podcasts.

Om gebruik te maken van Amazon Prime Music, heb je een abonnement nodig. Dit kan via de website of de app aangeschaft worden. Eenmaal ingelogd, kun je direct muziek gaan luisteren. Er zijn verschillende manieren om muziek af te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld een specifiek nummer opzoeken, een album afspelen of een playlist selecteren.

Kan Alexa Apple Music spelen?

Alexa kan Apple Music spelen door middel van een aantal verschillende methoden. Je kunt Alexa vragen om een specifiek nummer, album of artiest te spelen door simpelweg de naam ervan te zeggen. Je kunt ook “Alexa, speel de hits van [artiest]” zeggen om de populairste nummers van een bepaalde artiest af te spelen.

Als je een Amazon Prime-lid bent, heb je toegang tot Prime Music, waar Alexa ook gebruik van kan maken. Als je niet weet welk nummer je wilt luisteren, kun je altijd “Alexa, speel iets leuks” zeggen en ze zal een willekeurig nummer uit haar database afspelen.

Wat als Alexa geen muziek wil spelen?

Als je Amazon Echo of andere Alexa-apparaat geen muziek wil afspelen, kan dat verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is het eenvoudig op te lossen.

  1. Controleer of je verbonden bent met het internet. Alexa kan geen muziek afspelen zonder een internetverbinding.
  2. Zorg ervoor dat je Alexa-apparaat up-to-date is. Soms zijn er updates beschikbaar voor de software die ervoor zorgt dat alles optimaal werkt.
  3. Probeer een andere bron voor je muziek. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Spotify en die niet werkt, probeer dan Amazon Music of TuneIn radio.
  4. Controleer of er misschien storing is in de dienst die je gebruikt om muziek af te spelen via Alexa. Dit kan soms het geval zijn als er bijvoorbeeld onderhoud wordt uitgevoerd aan de servers van Spotify of Amazon Music.

Video: Listen to music everywhere with Amazon Alexa | Tips & Tricks | Echo

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten