HomeTechnologieTelefoonOranje of groene stip in iPhone

Oranje of groene stip in iPhone

Je hebt misschien al een of twee keer gezien dat er een kleine oranje of groene stip in de rechterbovenhoek van je iPhone-scherm verschijnt. Wat betekent deze stip precies en waarom is hij er? In dit artikel gaan we hier dieper op in, om te achterhalen wat deze punt voor jouw telefoon betekent!

Oranje stip in iOS

De oranje stip op je iPhone geeft aan dat er een app is die staat op ‘Notifications only‘. Dit houdt in dat de app alleen meldingen mag doorgeven aan het apparaat, maar geen andere data. De groene stip geeft aan dat de app volledig toegestaan is en dus ook data mag versturen en ontvangen.

Waar was die groene stip voor?

Jaren geleden, toen de iPhone nog een gloednieuw apparaat was, ontdekten sommige mensen een raar groen lichtje op hun telefoon. Op internet verschenen allerlei theorieën over wat dit voor raar licht kon zijn. Sommigen beweerden dat het iets te maken had met de locatie tracking van de telefoon, terwijl anderen dachten dat het een soort batterij indicator was. Uiteindelijk werd duidelijk dat niemand echt wist wat het was en er is nooit echt een goede verklaring voor gekomen.

Stipjes in de camera-app

Apple lanceerde onlangs een nieuwe functie waarmee gebruikers hun iPhone kunnen helpen bij het bepalen van de oranje of groene stip die ze soms zien. Dit is een kleine, cirkelvormige animatie die verschijnt wanneer je naar iets kijkt dat beweegt, zoals een tikkende klok of een lopende band.

De oranje stip is bedoeld om je te laten weten dat er iets mis is met de camera en dat je deze moet resetten. De groene stip betekent dat alles goed is en dat je kunt doorgaan met fotograferen.

De nieuwe functie maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te weten wanneer ze de camera moeten resetten, wat handig kan zijn als ze foto’s willen maken in slechte lighting-omstandigheden.

Video: What Does ORANGE Dot and GREEN Dot Mean on iPhone or iPad?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten