HomeAutomatiseringSamsungProblemen met de microfoon van je Galaxy-telefoon oplossen

Problemen met de microfoon van je Galaxy-telefoon oplossen

Stemherkenningstechnologie wordt steeds geavanceerder en is nu een veelgebruikte functie op de meeste smartphones. Maar soms kan het gebeuren dat de microfoon van je Galaxy-telefoon problemen vertoont en niet in staat is om jouw stem goed te herkennen. In dit artikel leer je hoe je deze problemen kunt oplossen!

Maak de microfoon van je telefoon schoon

Als je problemen hebt met de microfoon van je Galaxy-telefoon, kan het helpen om de microfoon schoon te maken. Dit kan soms helpt om ruis of een echo te verminderen. Je kunt de microfoon schoonmaken met een wattenstaafje en isopropyl alcohol. Dip de staaf in het alcohol en veeg dan over de microfoon. Laat de telefoon daarna aan de lucht drogen voordat je hem weer gebruikt.

Herstart je telefoon

Als je problemen hebt met de microfoon van je Galaxy-telefoon, kun je de volgende stappen ondernemen om het probleem op te lossen:

  • Herstart je telefoon. Dit kan soms helpen als de microfoon niet goed werkt.
  • Controleer of de microfoon niet geblokkeerd is door iets. Als er iets in de weg zit, kan het geluid niet goed doorkomen en herkent de telefoon misschien geen stemmen goed.
  • Zorg ervoor dat de software van je telefoon up-to-date is. Soms kan een oude softwareversie problemen veroorzaken met hoe de telefoon hardware gebruikt, waaronder de microfoon.

Start je telefoon in Veilige modus.

Dit is een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je problemen ondervindt met de microfoon op je Galaxy-telefoon. In Veilige modus worden alleen de basisfuncties van je telefoon geladen. Als het probleem niet optreedt in Veilige modus, weet je dat er iets fout zit met een app die je hebt geïnstalleerd. Je kunt dan één voor één apps uitzetten en zo achterhalen welke app het probleem veroorzaakt.

Video: Samsung Mic Not Working Fix 2022

Samsung Mic Not Working Fix 2022

Reviews

Gerelateerde berichten