HomeTechnologieSpeakerSamsung soundbar en Samsung televisie koppelen

Samsung soundbar en Samsung televisie koppelen

Ben jij de trotse eigenaar van een Samsung soundbar en televisie, maar heb je geen idee hoe je deze twee aan elkaar kunt koppelen? Geen zorgen, wij hebben het antwoord voor jou! In deze blogpost leggen we stapsgewijs uit hoe je jouw Samsung soundbar eenvoudig kunt aansluiten op jouw Samsung televisie. Dus lees snel verder en geniet binnenkort van een fantastische geluidservaring bij al jouw favoriete films en series.

Stap voor stap je Samsung soundbar aansluiten op je Samsung tv

Een Samsung soundbar aansluiten op een tv is heel eenvoudig. Volg deze stappen om jouw soundbar aan te sluiten en te genieten van een betere geluidskwaliteit.

  1. Zet je soundbar en tv aan.
  2. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI IN-poort van je soundbar.
  3. Sluit vervolgens de andere uiteinde van de kabel aan op de HDMI OUT-poort van je tv.
  4. Als je soundbar beschikt over een optische ingang, sluit dan ook de optische kabel aan op je tv.
  5. Gebruik de meegeleverde afstandsbediening om het volume van je soundbar in te stellen of mute (uitzetten) te activeren/deactiveren.

Verbind de soundbar met stroom

Om je soundbar aan te sluiten op een Samsung televisie, heb je eerst een mini-jack (of optische) kabel nodig. Sluit één uiteinde van de kabel aan op de audio-out poort van de TV en het andere uiteinde op de AUX IN poort van de soundbar.

Heb je geen audio-out poort op je TV? Geen probleem! Je kan ook een Bluetooth-verbinding maken tussen je TV en soundbar. Hiervoor heb je wel een aparte Bluetooth-adapter nodig die je aansluit op de audio-out poort van je TV.

Verbind de HDMI kabel met je soundbar.

Verbind de HDMI kabel met je soundbar. Als je een Samsung soundbar hebt, dan moet je deze aansluiten op je Samsung televisie met een HDMI kabel. Dit doe je door de HDMI kabel in te pluggen in de aansluiting op de soundbar en dan in de tv. Als dit is aangesloten, zal het beeld van je tv automatisch doorgeven worden naar de soundbar.

Verbind de HDMI kabel met je televisie.

Als je een Samsung soundbar wilt aansluiten op een Samsung televisie, dan heb je een HDMI kabel nodig. Deze kun je aansluiten op de tv en de soundbar. Let wel op dat je de juiste kabel gebruikt, want er zijn verschillende soorten HDMI kabels.

Houd het knopje ‘ID set’ 5 seconden ingedrukt.

Zorg ervoor dat de soundbar en de tv op hetzelfde kanaal staan. Je kunt dit controleren door naar het audio-menu op je tv te gaan en het geluidsniveau van de tv te veranderen. Als je soundbar op een ander kanaal staat, zal je geen geluid horen uit de soundbar.

Druk op de ID set-knop op de soundbar voor 5 seconden in totdat je hoort dat er een pieptoon klinkt. De led-indicator gaat rood knipperen als dit succesvol is.

Houd de ‘omhoog’ knop 5 seconden ingedrukt.

Om de soundbar aan te sluiten op een televisie, dient u de ‘omhoog’-knop op de soundbar vijf seconden ingedrukt te houden. Dit activeert het Bluetooth-paaringsproces. Zorg ervoor dat de soundbar en de televisie in elkaars Bluetooth-bereik zijn voordat u deze stap uitvoert.

Video: How to Connect a Soundbar to your Samsung TV | Samsung UK

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten