Wat betekent TBT?

Een van de meest populaire hashtag trends op social media is de #TBT – Throwback Thursday. Maar wat betekent deze hashtag precies? In dit artikel zullen we uitleggen wat TBT inhoudt, waarom het zo populair is, en wat je nodig hebt om er zelf aan mee te doen.

Wat is TBT?

Op Throwback Thursday, of kortweg TBT, delen gebruikers van sociale media foto’s en herinneringen uit het verleden. Het idee achter TBT is dat we onze volgers een kijkje in ons leven geven voordat social media bestond. In plaats van alleen foto’s te delen van wat er momenteel in ons leven gebeurt, laten we onze volgers ook zien hoe we vroeger waren.

Door de jaren heen is TBT uitgegroeid tot een populaire hashtag op sociale media. Als je op Instagram of Facebook zoekt op #TBT, zul je duizenden foto’s en herinneringen zien die mensen met elkaar hebben gedeeld. Hoewel TBT voornamelijk wordt gebruikt op donderdag, zie je de hashtag ook vaak op andere dagen van de week.

De oorsprong van Throwback Thursday

De oorsprong van Throwback Thursday gaat terug tot 2008, toen een tiener genaamd Chris Baker op social media begon te experimenteren met het posten van oude foto’s. Hij noemde zijn serie “#ThrowbackThursday” en andere mensen vonden het idee zo leuk dat ze hetzelfde deden. In de jaren die volgden, werd TBT steeds meer een trend op social media. Vandaag de dag is het een populaire manier om herinneringen op te halen en een glimlach te delen met familie, vrienden en volgers.

Video: What is TBT?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten