HomeCloudSAN: Wat is het en hoe werkt het

SAN: Wat is het en hoe werkt het

In deze tijd van digitalisering is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende technologieën die beschikbaar zijn. Een Storage Area Network, of SAN, is een netwerk dat wordt gebruikt om gegevens op te slaan en toegankelijk te maken voor vele computersystemen. In dit artikel bekijken we wat een SAN precies is en hoe het werkt.

Waar wordt SAN voor gebruikt?

De term SAN staat voor Storage Area Network. Het is een netwerk dat is ontworpen om toegang te bieden tot een gedeelde storage pool. In deze storage pool kunnen data worden opgeslagen en opgehaald door verschillende servers die zijn aangesloten op het SAN. Dit netwerk wordt veel gebruikt in grootbedrijven en organisaties waar veel data wordt opgeslagen en gebruikt.

Een SAN kan worden gebruikt voor het opslaan van alle soorten data, zoals bestanden, e-mails, databases en applicaties. Het kan ook worden gebruikt om back-ups van data te maken.

Is SAN-opslag een goede back-upoptie?

SAN-opslag is een goede back-upoptie omdat het veel sneller is dan andere opties, zoals tape. Bovendien is het makkelijker te beheren en kan het meer data opslaan.

Wat zijn de voordelen van SAN-opslag?

SAN-opslag biedt veel voordelen, waaronder:

  • Betere performance: SAN’s kunnen hogere bandbreedtes en lagere latencies leveren dan normale LAN’s. Dit betekent dat uw servers sneller toegang hebben tot de opslagruimte en gegevens kunnen verwerken.
  • Hogere beschikbaarheid: Dit soort opslag is ontworpen om hoge uptimes te leveren. Dit betekent dat u minder last heeft van storingen en uw servers altijd toegang hebben tot de opslagruimte.
  • Schaleerbaarheid: SAN’s kunnen eenvoudig worden uitgebreid wanneer er meer capaciteit nodig is. Dit maakt het eenvoudig om te groeien met uw bedrijf zonder dat u hoeft te investeren in nieuwe hardware of software.

Video: What is SAN? Storage Area Networking Explained

What is SAN? Storage Area Networking Explained

Reviews

Gerelateerde berichten