HomeEntertainmentStreamenWat is het en hoe werkt Kodi?

Wat is het en hoe werkt Kodi?

Kodi is een open source mediaspeler waarmee je films, muziek en tv-programma’s kunt afspelen. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het eenvoudig te begrijpen is voor beginners. In deze gids leggen we uit wat Kodi is, waar het voor bedoeld is en hoe je het kunt gebruiken op jouw apparaten.

Wat is Kodi?

Kodi is een gratis en open source media-player software-applicatie die door de XBMC Foundation wordt ontwikkeld. Het kan worden gebruikt om digitale media-bestanden van lokale of netwerkopslaglocaties af te spelen en te bekijken. De applicatie heeft ook ondersteuning voor externe hardware zoals USB-sticks, digitale camerageheugenkaarten, externe harde schijven en draadloze afstandsbedieningen.

Hoe Kodi werkt

Kodi is eerst en vooral een mediaplayer. Dit betekent dat het programma audio- en videobestanden kan afspelen. Het ondersteunt bijna alle populaire audio- en videoformaten, dus je kunt er zowel je muziek als je films mee bekijken. De mediaspeler kan ook live tv streamen, maar daarvoor moet je wel de juiste add-ons installeren.

Maar Kodi is veel meer dan alleen een mediaplayer. Doordat het open source is, hebben ontwikkelaars allerlei extra functies aan het programma toegevoegd. Zo kun je het gebruiken om foto’s te bekijken, podcasts af te spelen, internetradio te luisteren en nog veel meer!

De interface van deze applicatie

De interface van deze applicatie is eenvoudig te gebruiken en heeft een aantal handige opties. Kodi kan worden gebruikt om films, tv-shows, muziek en foto’s af te spelen. Het biedt ook ondersteuning voor plug-ins, zodat je extra content kunt toevoegen. Kodi werkt op verschillende devices, waaronder Android, iOS, Windows en Linux.

Hoe het te downloaden

Nu je weet wat deze mediaspeler is en waar het voor dient, is het tijd om te leren hoe je het programma kunt downloaden en installeren. Dit programma is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, dus er is geen excuus om het niet te proberen!

Om Kodi te downloaden, ga je naar de officiële website en kies je het besturingssysteem waarop je het wilt installeren. Er zijn verschillende downloads beschikbaar, maar we raden aan de Stable Release te downloaden als je geen problemen wilt met eventuele bugs of foutjes.

Na het downloaden van de juiste installatiebestand voor jouw systeem, volg je gewoon de instructies op het scherm om het te installeren. Als alles goed is gegaan, zou Kodi nu moeten werken op jouw apparaat!

Video: NEW KODI 20.0 FULL RELEASE – Easy Install

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten