HomeTechnologieTelevisieWat is IPTV, wat zijn M3U-afspeellijsten en hoe stel je ze in?

Wat is IPTV, wat zijn M3U-afspeellijsten en hoe stel je ze in?

IPTV is een systeem waarbij digitale televisiediensten worden geleverd met behulp van het internetprotocol via een pakketgeschakeld netwerk zoals een LAN of het internet, in plaats van via traditionele terrestrische, satelliet- en kabeltelevisieformaten.

Wat is IPTV?

IPTV is een afkorting voor Internet Protocol Television. Dit betekent dat in plaats van tv-signalen via kabel of satelliet, de signalen via het internet worden verzonden. IPTV maakt gebruik van het protocol internetprotocol (IP), waarmee data over het internet worden verstuurd.

Dit betekent dat je geen aparte decoder meer nodig hebt om tv te kunnen kijken. Als je een goede internetverbinding hebt, kun je met IPTV in principe overal tv-kijken, zolang je maar toegang tot het internet hebt. Je sluit gewoon je tv aan op je router en download een IPTV-app of -programma om de tv-kanalen te bekijken.

De meeste IPTV-aanbieders maken gebruik van M3U-afspeellijsten, die eigenlijk simpelweg lijsten zijn met links naar streamingservices. Deze afspeellijsten moet je dan in de IPTV-app of -software invoeren, waarna de kanalen automatisch worden geladen en afgespeeld.

Wat is een M3U-bestand?

Een M3U-bestand is een tekstbestand dat een lijst met media (meestal audio- of videoclips) bevat. De lijst kan opgeslagen worden op een computer of op een externe opslagmedium, zoals een USB-stick.

De lijst wordt gebruikt door mediaspelers om de clips af te spelen in een bepaalde volgorde. Het formaat van het bestand is simpel: elke clip wordt op een nieuwe regel genoteerd, met daarachter de locatie van het bestand (of de stream URL).

De naam van het bestand hoeft niet specifiek ‘m3u‘ te zijn, maar dit is wel de meest voorkomende naam voor dit type bestand.

Hoe open ik M3U-bestanden?

IPTV is een technologie waarmee televisiekanalen via het internet worden bekeken. M3U-bestanden zijn bestanden met een lijst van IPTV-streams. Deze kunnen worden afgespeeld met een IPTV-speler, zoals VLC Media Player of Kodi.

Om een M3U-bestand te openen, moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Download en installeer VLC Media Player op je computer.
  2. Ga naar de website waar het M3U-bestand is gehost en download het bestand naar je computer.
  3. Start VLC Media Player en klik op “Media” in het menu bovenin en selecteer “Open Bestand“. Navigeer naar de locatie waar het M3U-bestand is opgeslagen en selecteer dit. Klik daarna op “Open“.
  4. Je zult nu zien dat er een lijst met beschikbare IPTV-streams in VLC Media Player verschijnt. Selecteer één van de streams uit de lijst en klik op “Play“. Het geselecteerde IPTV

Hoe stel ik IPTV in met behulp van TV Streams?

Om IPTV in te stellen met TV Streams, volg je deze eenvoudige stappen:

  1. Ga naar de website van TV Streams en koop een abonnement.
  2. Download de TV Streams-app op je apparaat.
  3. Log in op de app met je TV Streams-account.
  4. Selecteer een M3U-afspeellijst uit het menu en stream live tv!

Video: WHAT IS IPTV? HOW DOES IT WORK? HOW TO USE IPTV? (IPTV TUTORIAL)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten