HomeSocial MediaWat is Taggen? Definitie en uitleg!

Wat is Taggen? Definitie en uitleg!

Taggen is een ongelooflijk krachtige tool waarmee je webinhoud gedetailleerd kan organiseren en beheren. Het zorgt ervoor dat de inhoud onder andere zoekmachinevriendelijk wordt, maar ook dat je informatie makkelijker kunt verdelen over verschillende platforms. In deze artikel leggen we uit wat taggen precies is en hoe je het het beste kunt gebruiken!

Wanneer ga je iemand taggen?

Als je iemand wilt taggen, moet je eerst bepalen welke categorie die persoon in valt. Er zijn vier verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen: familie, vrienden, kennissen en bedrijven. Nadat je de juiste categorie hebt gekozen, kun je de naam van die persoon intypen in het zoekvak en op enter drukken. Als er meerdere resultaten worden getoond, kun je ervoor kiezen om alle resultaten te bekijken of alleen de profielen van mensen die je volgt.

Taggen en getagd worden!

Taggen” is een social media-term die verwijst naar het Labelen van iemand of iets in een post. Door iemand of iets te taggen, maak je een link naar die persoon of dat ding. Op Facebook en Instagram kun je mensen en bedrijven taggen in foto’s en video’s. Hitting de @-knop op Twitter brengt je naar een lijst van personen die je kunt taggen in je Tweet.

Privacy instellingen aanpassen voor taggen

Om de privacy-instellingen van het taggen aan te passen, moet je eerst inloggen op Facebook. Nadat je bent ingelogd, ga je naar de pagina ‘Instellingen’. Hier zie je verschillende opties staan waaruit je kunt kiezen. Als je wilt dat alleen jij en je vrienden getagged worden in foto’s, selecteer dan de optie ‘Alleen mijn vrienden’.

Video: Tag Management Tips: What are Tags?

Tag Management Tips: What are Tags?

Reviews

Gerelateerde berichten