Wat zijn MP3 CD’s?

Mp3 CD’s zijn kopieën van muziek bestaande uit cd-roms die in de loop der jaren populair werden onder de naam ‘mp3 CD’s’. Dit is een technologie waarbij musicallieden op audiofiles worden gespeeld die op cd-ROMs of andere media zijn geplaatst.

MP3 CD

MP3 CD’s zijn kopieën van cd’s met MP3 bestanden. Dat betekent dat je een MP3 CD afneemt, naar je computer brengt en daar alle bestanden op afspeelt. Daarnaast heeft elke MP3 player een Equalizer om geluid aan te passen. Vaak is er ook nog eens de mogelijkheid om muziek bij te vragen via de internetradio. Omdat MP3 CD’s zo klein zijn, past hij in veel meer doosjes dan cd’s met normale bestanden. Vooral bedrijven die software of downloads willen promoten, gebruiken ze vaak MP3 CD’s als marketing medium.

Hoe een MP3 CD maken of ripen

Een MP3 CD is een cd-rom waarop audio bestanden zijn gekoppeld. Deze bestanden kunnen worden afgespeeld op jouw audio player door ze op te laden of door ze direct in de playlist op je audio player te plaatsnemen. Elk bestand kan maximaal 2GB groot zijn.

Video: Can MP3 be made CD quality?

Can MP3 be made CD quality?

Reviews

Gerelateerde berichten