HomeTechnologieComputer127.0.0.1 IP adres uitgelegd

127.0.0.1 IP adres uitgelegd

Wie weet wat 127.0.0.1 is? Vaak zijn dat eenvoudige adressen die computers van elkaar ontlokken om aan de slag te gaan met bestanden die ze samenwerken. Maar hoe kom je erachter welke computer dit IP-adres bezoekt? In dit artikel wordt verteld hoe je je computer kan vermaken met IP-adressen en welke functies ze bieden.

Wat is Localhost (IP 127.0 0.1)?

Het adres 127.0.0.1 is de IP-adres van de localhost-servers, die als basis voor het IPv6- netwerk dienen te functioneren. Deze servers zijn vaak ingezet om administratieve taken uit te voeren of als aanvulling op het bestaande IPv4-netwerk.

Hoe werkt een 127.0.0.1 Loopback?

Een 127.0.0.1 Loopback is een IP-adres dat bestaat uit hetzelfde alfabet als uw computer of netwerk. Dit IP-adres wordt vaak gebruikt voor praktische doeleinden zoals het beheren van DHCP-gegevens of het registreren en testen van Pc’s op dezelfde subnet als de computer die erop behoort.

Hoe werkt 127.0.0.1

127.0.0.1 is de IP-adres van het probleem, dit is een domein voor problemen en onderdelen van ons systeem die niet functioneren of anders niet goed werken conform de specifieke regels van Windows of andere besturingssystemen. Dit IP-adres kan worden gevonden door op de startknop te klikken en in ‘Netwerken‘ te kiezen, naar ‘Aangepaste netwerken‘. In dit scherm zal er een lijst met verschillende netwerken te vinden zijn: ‘Gebruikersgroep 127‘. Klik hier om je computer in verbinding met dit netwerk te stellen, of rechtstreeks op het adres:’127.0.0.1‘.

Localhost en IPv6 Loopback adressen

In IPv6 is de adres die gebruikt wordt voor het communiceren tussen computerprogramma’s en andere diensten 127.0.0.1. Dit hanteert dezelfde naam als de adres waarop uw computer zich bevindt, maar in IPv6 fungeert het als een loopbackadres voor uw computer, dat wil zeggen dat alle packets die naar of vanuit uw computer sturen via 127.0.0.1 worden teruggekeerd naar uw computer zelf. Hierdoor kunnen we voorkomen dat spammers of andere ongewenste diensten gegevens over u afhalen door ze te vertellen welke computers hier te vinden zijn met een juiste IP-adres, terwijl zij werkelijk niets willen weten van u of uw pc.

Waarvoor wordt Localhost gebruikt?

Localhost wordt gebruikt voor hetgeen denkt men van 127.0.0.1: het IP adres waarvan alle pakketten binnen een netwerk ontvangen worden, ook al is er niemand aan het werk op die plek. Het is mogelijk om dit adres te gebruiken als interface tussen programma’s en andere systemen in een netwerk, of om eventuele problemen op één machine op te lossen door iedere pc in een netwerk naar dat adres te laten draaien.

Video: Why Is Localhost’s IP Address 127.0.0.1? It’s Meaning And Use

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten