HomeAutomatiseringHoe een afbeelding traceren in Illustrator

Hoe een afbeelding traceren in Illustrator

Afbeeldingen traceren is een techniek die steeds vaker wordt gebruikt in design projecten. Met behulp van Adobe Illustrator kunt u eenvoudig afbeeldingen traceren om creatieve vector-illustraties te maken. In deze artikel laten we zien hoe je een afbeelding kunt traceren met Adobe Illustrator!

Wat is Afbeelding Traceren?

Afbeelding traceren is een techniek waarmee je een afbeelding kunt omzetten in een vectorafbeelding. Vectorafbeeldingen zijn schaalbaar en kunnen dus makkelijk worden aangepast zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Je kunt afbeeldingen traceren in Illustrator met behulp van de Pen-tool of het Image Trace-commando.

Waarom moet je een afbeelding omzetten in een vector?

Als je een afbeelding wilt traceren in Illustrator, moet je de afbeelding eerst converteren naar een vector. Vectorafbeeldingen zijn veel makkelijker te traceren dan rasterafbeeldingen omdat ze bestaan ​​uit lijnen en vlakken in plaats van pixels. Als je een rasterafbeelding probeert te traceren, krijg je waarschijnlijk een slechte kwaliteit tracing en het kan veel tijd kosten. Dus als je echt wilt leren hoe je een afbeelding moet traceren in Illustrator, zorg ervoor dat je de afbeelding convertert naar een vector voordat je begint.

Hoe een foto te traceren in Illustrator

In Illustrator kun je een foto traceren door verschillende lagen aan te maken. Op de bovenste laag plaats je de foto die je wilt traceren. Vervolgens maak je onderliggende lagen en gebruik je verschillende penseelstroken om contouren van de afbeelding te maken. Als je klaar bent, heb je een getraceerde versie van de afbeelding die perfect geschikt is voor verdere bewerking in Illustrator.

Video: Adobe Illustrator Image Trace Tutorial For the Real World

Adobe Illustrator Image Trace Tutorial For the Real World

Reviews

Gerelateerde berichten