HomeTechnologieTelefoonAndroid Auto draadloos gebruiken

Android Auto draadloos gebruiken

Android Auto is een draadloze technologie die het stuurgedrag van je auto verbetert en je rijervaring gemakkelijker en veiliger maakt. In deze post gaan we dieper in op hoe Android Auto precies werkt en hoe je het draadloos kunt gebruiken. Leer meer over de voordelen van Android Auto voor jouw dagelijkse ritten!

Hoe Android Auto Wireless te gebruiken

Om Android Auto draadloos te gebruiken, heb je een Android-telefoon met een compatibele versie van het besturingssysteem en een autoradio die Android Auto ondersteunt. Voorbeelden van autoradio’s die Android Auto ondersteunen, zijn de Pioneer AVH-W4400NEX en de Kenwood DNX997XR.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je telefoon is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je autoradio. Als dat niet het geval is, volg dan deze instructies om je telefoon en autoradio te koppelen:

  • Zorg ervoor dat je telefoon is ontkoppeld van elk ander apparaat dat hij misschien is verbonden mee, zoals een computer of een andere mobiele telefoon.
  • Start de Android Auto-app op je telefoon.
  • Tik op het menuicoon in de bovenste linkerhoek van het scherm (het icoon met drie horizontale strepen).
  • Tik op “Instellingen” en dan naar “Bluetooth“.

Wat is Android Auto Wireless?

Android Auto is een applicatie die je kunt gebruiken om je Android-apparaat te bedienen terwijl je in de auto rijdt. Het werkt door middel van een draadloze verbinding tussen je telefoon en de autoradio, waardoor je veilig kan blijven focus op het verkeer. Je kunt met Android Auto Wireless handsfree bellen, sms’jes versturen en ontvangen, muziek luisteren en navigeren.

Hoe Android Auto Wireless werkt

Android Auto Wireless maakt gebruik van Near Field Communication (NFC) om de verbinding tussen uw telefoon en autoradio te maken. NFC is een technologie die werkt door twee apparaten in elkaars nabijheid te plaatsen. In dit geval wordt de NFC-chip in uw telefoon gebruikt om een ​​verbinding met de NFC-chip in het autoradio te maken.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, moet u ervoor zorgen dat:

  • Uw autoradio ondersteuning biedt voor Android Auto Wireless
  • U beschikt over de laatste versie van Android Auto op uw telefoon
  • NFC op beide apparaten is ingeschakeld

Wat je nodig hebt om Android Auto draadloos te gebruiken

Wat je nodig hebt om Android Auto draadloos te gebruiken:

Een smartphone met Android 5.0 (Lollipop) of hoger;

Een autoradio met ondersteuning voor Android Auto draadloos; en
Wifi-toegang in je auto.

Om Android Auto draadloos te gebruiken, heb je een smartphone met Android 5.0 (Lollipop) of hoger nodig, evenals een autoradio die draadloos ondersteunt. Beide moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

Kunnen andere telefoons en head-units Android Auto draadloos gebruiken?

Als je telefoon de functie ondersteunt, kun je hem aansluiten op je head-unit via Bluetooth. Je hoeft dan geen USB-kabel meer te gebruiken. Als je head-unit de functie niet ondersteunt, kun je er wel een adapter voor aanschaffen.

Video: Alles over Android Auto Wireless op een rij

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten