HomeAutomatiseringF2: de nuttige toets in Excel

F2: de nuttige toets in Excel

Excel is een krachtige tool voor het beheren, analyseren en presenteren van gegevens. Een van de meest veelzijdige functies in Excel is de F2-toets, die vele nuttige taken kan uitvoeren. In dit artikel zullen we een aantal verschillende manieren verkennen waarop F2 kan worden gebruikt om je werk in Excel te vergemakkelijken.

Voorbeeld: F2-toets gebruiken om de inhoud van een cel te bewerken

Druk op F2 om de inhoud van een cel te bewerken. Als je bijvoorbeeld een cijfer wilt wijzigen, hoef je alleen maar op F2 te drukken en het nieuwe cijfer in te voeren. Je kunt ook andere dingen doen, zoals de font of de grootte aanpassen. Druk gewoon weer op Enter als je klaar bent met bewerken.

De Formulebalk activeren met het toetsenbord

De F2-toets is een van de meest nuttige toetsen in Excel. Met deze toets kan je de formulebalk activeren, waardoor je gemakkelijk formules kunt invoeren of bewerken.

Om de formulebalk te activeren met het toetsenbord, volg je de onderstaande stappen:

  1. Selecteer de cel waarin je de formule wilt invoeren of bewerken.
  2. Druk op de F2-toets op het toetsenbord. Dit zal de formulebalk openen en plaats cursor in het formula veld van de geselecteerde cel.
  3. Voer of bewerk nu je gewenste formule in het formula veld in.
  4. Klik vervolgens buiten het formula veld, op een andere plek in het werkblad, om te bevestigen dat je klaar bent met invoeren of bewerken van je formule en sluit vervolgens automatisch de formulebalk weer af.

Video: Sneltoetsen in Excel

Sneltoetsen in Excel

Reviews

Gerelateerde berichten