HomeTechnologieIllustrator: Afbeelding overtrekken & inkleuren

Illustrator: Afbeelding overtrekken & inkleuren

Als je een logo of afbeelding wil maken, dan is het vaak handig om deze vrijwel zonder tekenen in Illustrator te kunnen opmaken. Klik dan hier voor ons uitgebreide artikel over Illustrator: Afbeelding overtrekken en inkleuren!

Importeren in Illustrator

In Illustrator kun je veel verschillende afbeeldingen overtrekken en inkleuren. Je kan ook grote afbeeldingen inkleuren. Na het inkleuren van een afbeelding in Illustrator, moet je deze afbeelding zo snel mogelijk naar je website of brochure uploaden, om bezoekers er van te overtuigen dat je echt bent wat je zegt.

Afbeelding overtrekken

Aan het begin van je werk werk je altijd een illustratie voor. Je maakt er een afbeelding van met alle korte en lange rechts en links liggende bochten. Hierdoor weet je zeker dat de illustratie goed printbaar is. Als illustrator heb je veel mogelijkheden om deze afbeelding op te treden. Je kan hem in kleur of in beeldprint uitvoeren, of hij kan alleen maar gesigneerd worden. Naast illustraties maken ook andere professionals vaak afbeeldingen die ze willen signeren, zoals fotografen of schrijvers.

Eind resultaat

Het illustratorpaintprogramma Adobe Photoshop heeft een aantal functies om je te helpen met het overtrekken en inkleuren van afbeeldingen. Hieronder volgen een aantal tips om deze taak zo vlot mogelijk te laten verlopen:

  1. Doe eerst in het nabije venster het overzicht van de bestaande afbeelding. Zo kun je zien welke delen van de afbeelding je wilt overtraden of inkleuren.
  2. Klik meteen op de gewenste zone en doe daarna met behulp van de cursorknop (midden onderaan het beeld) druk op Overtraden of Inkleuren. Het overzicht verschijnt weer in het nabije venster, waarbij nu ook duidelijk wordt welke afbeeldingdelen er worden overtraden of inkleurd.
  3. Als je klaar bent, druk dan op OK om dit beeld door te geven aan Photoshop. Je kunt nu nog eventueel handmatig wat toevoegingen maken aan je bestaande afbeelding door het invullen van blokken.

Video: Afbeelding overtrekken Adobe Illustrator

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten