HomeTechnologieTelefoonIP adres op iPhone veranderen

IP adres op iPhone veranderen

Soms moet je het IP-adres van je iPhone wijzigen om verbinding te maken met bepaalde netwerken of websites. Als je nog nooit hebt geprobeerd om dit te doen, dan kan het een beetje intimiderend lijken. Gelukkig is het proces om je IP-adres te wijzigen op een iPhone eenvoudiger dan je misschien denkt. In deze artikel leggen we precies uit hoe je dit doet!

Voordat we beginnen

Voordat we beginnen, moeten we eerst uitzoeken wat je huidige IP adres is. Dit kan door naar Instellingen -> Algemeen -> Info te gaan en daar je IP adres te vinden. Als je IP adres wilt wijzigen, dan moet je naar de instellingen van je Wi-Fi netwerk op je iPhone gaan. Zoek je Wi-Fi netwerk op in de lijst met beschikbare netwerken en klik erop om verbinding te maken. Wanneer je verbinding maakt met het Wi-Fi netwerk, zal er een scherm verschijnen waarop je het IP adres kunt invoeren dat je wilt gebruiken.

Hoe verander ik het IP adres op mijn iPhone met de VPN app?

 1. Ga naar de App Store en download een VPN app, zoals bijvoorbeeld VyprVPN.
 2. Open de app en maak een account aan.
 3. Kies een server uit om mee te verbinden. Het is aanbevolen om een server te kiezen in het land waarvoor je wilt maskeren, bijvoorbeeld als je in Nederland bent en wilt maskeren als Amerikaanse gebruiker, kies dan een server in de Verenigde Staten.
 4. Wanneer je bent verbonden met de server, zal je IP adres worden gewijzigd naar het IP adres van die server. Dit betekent dat je online activiteiten zullen lijken afkomstig van die locatie, in plaats van je werkelijke locatie.

Stap 1: Download de VPN-app op uw iPhone.

In dit eerste deel van de tutorial laten we je zien hoe je een VPN-app moet downloaden op je iPhone. Dit is een vereiste stap voordat je verder kunt gaan met het wijzigen van het IP-adres van je apparaat. Er zijn tal van verschillende VPN-apps beschikbaar, dus kies degene die het beste bij je past. Een aantal populaire opties zijn NordVPN, TunnelBear en ExpressVPN.

Zodra je de gewenste app hebt gedownload, open deze dan en log in met je accountgegevens. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan bij de provider van jouw keuze. Nadat je bent ingelogd, volg dan de instructies op het scherm om de VPN te configureren voor gebruik op je iPhone.

Stap 2: Selecteer de locatie uit de lijst van globale servers

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > VPN.
 2. Selecteer “Aan” onder de sectie “VPN“.
 3. Selecteer “Type” en kies vervolgens “L2TP over IPSec“.
 4. Voer het volgende in bij “Beschrijving“: De Beste VPN.
 5. Voer het volgende in bij “Server“: bestevpnserver.com of een andere serverlocatie naar keuze (zie onze lijst van globale servers).
 6. Voer het volgende in bij “Account“: [email protected] of je e-mailadres als je direct een account hebt aangemaakt bij ons.
 7. Voer het volgende in bij “Wachtwoord“: wachtwoord dat is gekoppeld aan je account of PPTP-wachtwoord als je dat hebt ingevoerd tijdens de accountcreatie
 8. Selecteer “Verzend alles via VPN” om ervoor te zorgen dat alle internetverkeer via de VPN wordt gestuurd.

Stap 3: Geef toestemming aan de VPN-app om configuraties te maken

Nadat je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, moet je ervoor zorgen dat de app toestemming heeft om configuraties te maken. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Profielen en apparatenbeheer te gaan. Zorg ervoor dat de VPN-app in de lijst met vertrouwde apps staat.

Ontdek hoe u het IP-adres op uw iPhone kunt wijzigen door de lease te vernieuwen

U kunt het IP-adres op uw iPhone wijzigen door de lease te vernieuwen. Dit is eenvoudig te doen en duurt slechts enkele minuten. Volg de onderstaande stappen om uw IP-adres op uw iPhone te wijzigen:

 1. Ga naar de “Instellingen” app op uw iPhone.
 2. Scroll naar beneden en selecteer “Wi-Fi“.
 3. Selecteer het Wi-Fi netwerk waarop u bent aangemeld.
 4. Houd het Wi-Fi netwerk geselecteerd en tik vervolgens opnieuw op de “i” icoontje naast het geselecteerde Wi-Fi netwerk.
 5. Scroll omlaag totdat u de optie “Vernieuw DHCP Lease” ziet en selecteer deze optie.
 6. U zult nu een pop-up zien die bevestigt dat u het IP-adres van uw iPhone hebt vernieuwd. Klik op “Bevestigen” in die pop-up.
 7. U kunt nu controleren of het IP-adres van uw iPhone is gewijzigd.

Video: Hoe verander je jouw IP-adres op ELK apparaat naar ELKE locatie

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten