HomeTechnologieWifiAchterhaal het IP-adres van jouw router of modem (standaard gateway)

Achterhaal het IP-adres van jouw router of modem (standaard gateway)

Het kennen van het IP-adres van jouw router of modem is erg belangrijk als je je netwerk wilt beheren. Of het nu gaat om een openbaar WiFi-netwerk waarop je meerdere apparaten wilt aansluiten, of als je gewoon wat instellingen in jouw router wilt wijzigen – in dit artikel laten we zien hoe je eenvoudig het IP-adres (standaard gateway) van jouw router of modem kunt achterhalen.

Wat is een standaard gateway?

Een standaard gateway is het IP-adres van jouw router of modem. Dit IP-adres wordt automatisch toegewezen door jouw Internet Service Provider (ISP). Het standaard gateway IP-adres is vaak hetzelfde als het adres van de router of modem.

Zelf het IP-adres van je router vinden

Als je wilt weten welk IP-adres jouw router heeft, kun je dit op twee manieren achterhalen. In de meeste gevallen vind je het IP-adres van je router in de instellingen van je modem of router. Als je echter geen toegang hebt tot de instellingen van je modem of router, kun je ook het IP-adres van je router vinden door naar de opdrachtprompt te gaan en de opdracht ‘ipconfig‘ uit te voeren.

Zoek het ip-adres op via Google

Zoek het ip-adres op via Google:

  1. Open Google en zoek naar “ip-adres” of “ipconfig“.
  2. Er zal een pagina met resultaten verschijnen. Klik op de link van jouw router of modem (standaard gateway).
  3. Het ip-adres van jouw router of modem (standaard gateway) zal nu getoond worden in het scherm.

Handleiding van de modem-router raadplegen

Als je wilt weten welk IP-adres wordt gebruikt door jouw modem of router (standaard gateway), raadpleeg dan de handleiding van het apparaat. In de meeste gevallen staat het IP-adres vermeld in de sectie ‘Netwerkinstellingen‘ of ‘IP-configuratie‘.

IP-adres achterhalen via opdrachtprompt

Het IP-adres van je router of modem is erg belangrijk. Het IP-adres is namelijk het adres waarmee je toegang krijgt tot het internet. Je hebt dit IP-adres nodig als je wilt weten hoe je jouw router of modem in elke gewenste configuratie kunt instellen.

Om het IP-adres van jouw router of modem te achterhalen, moet je eerst naar de opdrachtprompt gaan. Dit doe je door ‘cmd‘ in te typen in de zoekbalk van Windows (in Windows 10). Klik vervolgens met de rechtermuisknop op ‘Command Prompt‘ en selecteer ‘Als administrator uitvoeren‘. In het commando promptvenster typt u ‘ipconfig / all‘. Druk daarna op Enter. U ziet nu alle informatie over alle adapters die zijn verbonden met uw pc.

Video: How to Find Gateway IP Address? | How to Check Default Gateway IP Address | Find Router IP Address.

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten