nieuws

Grootste jacht ooit gebouwd in Nederland, te water

Manufacturing

Met een indrukwekkende 110 meter is het jacht Project Jubilee (Y714) deze maand te water gegaan. Het jacht is gebouwd door scheepsbouwer Oceanco uit Alblasserdam in opdracht van een privé-eigenaar.

Grootste jacht ooit gebouwd in Nederland, te water
Met een indrukwekkende 110 meter is het jacht Project Jubilee het grootste jacht, ooit gebouwd in Nederland (foto: Photography by Francisco Martinez Photography)

Scheepsbouwer Oceanco uit Alblasserdam heeft het vaartuig van 110 meter lengte en een straal van bijna zestien meter gebouwd in samenwerking met Azure Naval Architects en ontwerper Igor Lobanov. Het jacht kan een snelheid van 18,5 knopen behalen.
Het project werd aan scheepsbouwer Oceanco geïntroduceerd door Burgess, die tijdens het gehele bouwproces betrokken was als technisch consultant en projectmanager. Het jacht ondergaat nu een aantal proefvaarten in de Noordzee, om deze zomer haar entree in de Middellandse Zee te maken.

Reageer op dit artikel