HomeGamingNintendo Switch werkt niet meer

Nintendo Switch werkt niet meer

Op vrijdag 17 augustus meldde Nintendo een bericht op de officiële website dat de Nintendo Switch niet langer werkte. Nintendo legt dit toe aan een probleem met de USB-C-aansluiting. Er is wel degelijk firmware beschikbaar om het apparaat weer te laten werken, maar dit is niet noodzakelijk.

Wat kan je doen als je Nintendo Switch niet oplaadt?

Je Nintendo Switch laadt niet meer op en gaat niet aan? Dan kan je het probleem oplossen door een of andere klus uit te voeren:

  • Verwijder de batterij van je Nintendo Switch. Ga naar ‘Handheld Mode‘ in de Home Screen en druk op A en B om de batterij los te maken. Vergeet de batterij niet in het apparaat te stoppen;
  • Schakel je Nintendo Switch uit via de knop aan de onderkant ervan, druk opendoorschijn met je hand en steek dan uw USB-kabel in het apparaat aan;
  • Druk op de homeknop terug en start dan je Nintendo Switch weer in normale stand. Gebruik dit als test om te zien of je apparaat werkelijk uit is gesteld;
  • Controleer of alle kabels verbonden zijn tussen apparaten (zoals Bluetooth speakers, gamepads enzovoort).

Wat kost Nintendo Switch niet opladen reparatie?

Een Nintendo Switch aan de lader te laten leggen is relatief goedkoop, terwijl het ook mogelijk is om het apparaat te repareren. Hieronder staan de verschillende opties op een rij:

Het opladen van de Nintendo Switch via een USB-kabel: Dit laadsysteem wordt vaak gebruikt bij laptops en tablet computers. De prijs van dit systeem ligt tussen €25 en €40. Het risico hierbij is dat het systeem niet altijd lang meegaat met batterijen of dat er sprake is van onderbreking door water of zand. Bovendien wordt het systeem gebruikt voor bepaalde doeleinden en kan je er niet uitwippen bij vervelende situaties als de batterij leeg raakt.

Video: FIX ANY Nintendo Switch That Won’t Charge Or Turn On | EASY FIX!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten