HomeEntertainmentStreamenTelevisiekijken met Kodi

Televisiekijken met Kodi

Dit artikel is bedoeld als introductie tot het gebruik van Kodi. Kodi is een open source tv-oplossing die je kunt downloaden op internet. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen met Kodi en wat de voordelen zijn.

Kodi installeren

Kodi is een populair alternatief voor live televisiekijken. Het komt in verschillende variaties beschikbaar, onder andere als gratis en betaalde versies. Met Kodi kun je naar alle bestaande en toekomstige TV-shows en films kijken, zelf bepalen wat je wilt zien en films op laten streamen. Je kan Kodi ook gebruiken om video’s te bekijken die je aan het downloaden bent of die je hier online kan vinden. Als je Kodi installeert, heb je direct alle mogelijkheden voor entertainment.

Afhankelijk van wat je wilt kijken, kan Kodi alle verschillende soorten mediaspelers ondersteunen, zoals Xbox One en PlayStation 4, Android-apparaten en computers. Voordat je beginnen gaat Kodi overigens nog even voorlezen aan jouw Apple TV of Amazon Fire TV Stick.

Hoe kun je Kodi installeren?

In de meeste gevallen wordt Kodi automatisch geïnstalleerd als je een hdtv-oplossing hebt of als je een pc met Windows 10 inschakelt. Bij Macs moet je speciale software aansluiten om te kunnen streamen, terwijl bij iOS- apparaten alles automatisch gebeurt.

Audio- en videocodecs

Het kijken van live televisie via Kodi is eenvoudig te doen. Je hebt alleen nodig:

  • Een computer met een pc- of laptop-laptop-configuratie of een Android-tablet of iPhone;
  • Kodi;
  • Een goede antenne- en internetverbinding.

Voor de PC gebruik je bijvoorbeeld een DVD speler zoals Microsoft Xbox, PlayStation of Apple TV. Voor de laptop is dit niet noodzakelijk; je kunt ook op je bureau zitten en live televisie kijken. De meeste mensen gebruiken Kodi om films, series, sportevenementen en andere programma’s te bekijken.

Add-ons

Hieronder vind je een aantal tips om live televisiekijken met Kodi te kunnen doen. Als je toch liever naar een tv programma kijkt dan wil je misschien weten welke add-ons je nodig hebt.

Kodi is een open source streaming software die bestaat uit diverse add-ons. Het kan gratis of voor geld gebruikt worden. Door hieraan toe te voegen, kun je direct variëren op wat je wilt zien. Zo ben je altijd op de hoogte van jouw favoriete series of films. Daarnaast is Kodi ook geschikt voor het bekijken van sportwedstrijden en nieuwsprogramma’s. Er zijn verschillende soorten add-ons beschikbaar, zoals populair Anime Add-on, die veel anime series biedt, of ESPN for Kodi, waarmee wedstrijden inzichtelijk gemaakt wordt.

Video: live tv kijken met kodi

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten