Vergrendelde computer ontgrendelen

Veel organisaties gebruiken vergrendelde computers om informatie veilig te houden. Maar wat als de beheerder de computer niet kan ontgrendelen? Wanneer is een computer vergrendeld en welke maatregelen zijn dan nodig? In dit artikel lees je alles over vergrendelde computers en hoe de beheerder ze kunt ontgrendelen.

Oorzaak

De oorzaak van deze problemen kan verschillend zijn. Sommige beheerders vinden dat het vergrendelen van computers niet nodig is, er worden immers voortdurend aanpassingen gedaan aan het systeem. Anderen vinden dat het vergrendelen van computers een veiligheidsmaatregel is. Het is dus belangrijk om te weten wat de oorzaak van de problemen is en hoe je die kunt oplossen.

Oplossing

Wanneer de beheerder een vergrendelde computer niet kan ontgrendelen, dan kan hij of zij het probleem oplossen door na te gaan welke software op de computer is geïnstalleerd. Eventuele toegangspunten en wachtwoorden om het bestand te kunnen openen kunnen inloggen op de computer. Ook kan er worden gevraagd om alle bestanden die op de computer staan te verwijderen, waarna het probleem aan de beheerder wordt doorgegeven.

Tijdelijke oplossing

Het probleem is dat de beheerder een vergrendelde computer niet kan ontgrendelen. Dit gebeurt vaak omdat hij daarvoor het password nodig heeft, maar dat kan in sommige gevallen niet meer worden achterhaald. Er zijn jongens die ervan uitgaan dat als je je computer goed beschermt, dan je pas tegen problemen op kunt staan wanneer ze met honderd procent zekerheid bij je aankomen. Dat is natuurlijk volkomen fout! Je kunt altijd beginnen met veilighedsmethodes om je pc te beschermen en zo problemen voor te bereiden voordat ze eruit treden.

Video: HOW TO RESET Administrator PASSWORD and Unlock Computer in Windows 11,10,8.1 Without Programs [2022]

HOW TO RESET Administrator PASSWORD and Unlock Computer in Windows 11,10,8.1 Without Programs [2022]

Reviews

Gerelateerde berichten