HomeGamingWii remote aansluiten

Wii remote aansluiten

Je kan je Wii remote overal in huis kwijt, in het raamkozijn of op een andere plek waar je hem kan zien. Je kunt de Wii Remote ook op het scherm van je computer zetten als je wilt spelen.

Synchroniseren met een Wii

Wil je je Wii Remote synchroniseren met je computer? Dat kan! Je hebt alleen een USB-aansluiting nodig. Hieronder staan de instructies in het Nederlands.

  1. Klik op Start van Windows en ga naar Afbeelding > Toon alle apparaten.
  2. Kies in het menu aan de rechterkant van het scherm de apparaten waarop je wilt synchroniseren, zoals je laptop of desktop PC.
  3. Ga naar Configuratie > Kennissen > Nintendo Wii Remote en klik op Aansluiten.

Synchroniseren met een Wii U

Als je een Wii U wilt gebruiken als media-controller, moet je hem synchroniseren met je computer. Daarnaast is het ook mogelijk om de Wii U te gebruiken als touchpad op een computer.

Je kunt de Wii U met je computer synchroniseren door deze twee apparaten in verbinding te brengen en elkaar aan te sluiten op een netwerk. Als alles goed gaat, zal de Wii U automatisch worden geïnstalleerd als mediacontroller voor je computer. Je kunt ook je eigen wachtwoord instellen om direct toegankelijk te zijn voor jouw PC of laptop (zie instructies).

Synchroniseren met een Windows PC

Net als bij het aansluiten van andere apparaten, moet je eerst instellen waar je de Wii remote wilt gebruiken. Hiervoor kun je naar het profiel van de Wii Remote navigeren. Hier vind je ook informatie over synchroon maken met een Windows PC.

Het volgende is nodig voor het synchroon maken:

  • Een Wii remote en een USB-kabel
  • Een Windows PC of laptop.

Op de PC of laptop moet er op internet gekeken worden naar een apparaat dat gestart kan worden met Bluetooth, zoals Miiverse of Twitch. Hierna wordt er ingespeeld op de computer of laptop om te zien welke Bluetooth verbinding bereikbaar is. Het is dan mogelijk om de connectiviteit te testen door naar de website www.wiidmuis.nl/testconnect te gaan en in te loggen met jouw Gmailaccount (of andere account die je gebruikt op je computer).

Probleemoplossing

Je Wii Remote kan niet meer aangesloten worden op je toestel. Wat doe je nu?

Misschien is er sprake van een software-update of een firmware-updates nodig. Als de Wii Remote nog steeds niet verbinding krijgt, kan het probleem ook hieraan liggen: de Wii Remote kan misschien uitgeschakeld zijn of gebroken zijn. Om het probleem op te lossen, moet je alle mogelijkheden tot onderzoek overslaan en eventueel problemen in kaart brengen. Zo ga je ervan uit dat de Wii Remote wel aangesloten kan worden, maar het probleem ook daarbij blijft zoals bijvoorbeeld een fout bij het toestel of bij jouzelf.

Video: How To Synchronize Wii Remotes

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten