HomeTechnologieWindows 10-installatie zonder account niet meer mogelijk

Windows 10-installatie zonder account niet meer mogelijk

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe pc te kopen met Windows 10? Dan is het goed om te weten dat je niet langer zonder account kunt installeren. Dit is een belangrijke wijziging die Microsoft heeft doorgevoerd in de nieuwste versie van het besturingssysteem. Maar geen zorgen, we laten je zien hoe je nog steeds een offline account kunt instellen en wanneer het handig kan zijn om zonder wachtwoord in te loggen. Lees dus snel verder voor alles wat je moet weten over deze verandering!

Nieuwe pc met Windows 10

Een nieuwe pc met Windows 10 is een spannende aankoop voor velen van ons. Het biedt talloze functies en mogelijkheden om je computerervaring te verrijken. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, moet je het besturingssysteem installeren.

Sinds de laatste update van Windows 10 heeft Microsoft echter besloten om offline accounts niet meer standaard aan te bieden tijdens het installatieproces. Dit betekent dat als je geen account wilt maken of gebruiken, je vastzit in een cyclus die blijft vragen om inloggegevens.

Maak je echter geen zorgen! Er is nog steeds een manier waarop jij zonder account kunt werken op jouw nieuwe pc met Windows 10. Je hoeft alleen maar naar de optie “Offline account” te zoeken tijdens het installatieproces en deze keuze te selecteren.

Met behulp van een offline account kun jij volledig anoniem gebruik maken van jouw computer, zonder dat er persoonlijke gegevens zijn gekoppeld aan jouw profiel. Bovendien hoef jij ook geen wachtwoord in te stellen bij elke keer opnieuw opstarten, wat handig kan zijn voor sommige gebruikers.

Zo installeer je een offline account

Wanneer je een nieuwe pc koopt met Windows 10 erop, wordt er meestal gevraagd om in te loggen met een Microsoft-account. Echter kan het zijn dat je liever niet hebt dat al jouw gegevens opgeslagen worden bij Microsoft en wil je graag gebruik maken van een offline account.

Allereerst dien je de instellingen-app te openen door op de Startknop te klikken en vervolgens op het tandwielpictogram te drukken. Ga daarna naar ‘Accounts‘ en selecteer ‘Familie & andere gebruikers‘. Kies voor ‘Iemand anders aan deze PC toevoegen‘.

Er zal nu gevraagd worden of diegene überhaupt over een account beschikt. Omdat we juist geen online account willen, moeten we klikken op ‘Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon’.

Vervolgens kun je kiezen voor ‘Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen‘. Hier kun jij zelf het gewenste wachtwoord invullen.

En voila! Je hebt succesvol een offline gebruikersaccount aangemaakt waarmee jij toegang krijgt tot alle functies van Windows 10 zonder verbonden te zijn met Microsoft.

Wanneer inloggen zonder wachtwoord?

Het is duidelijk dat Windows 10-installatie zonder account niet meer mogelijk is, maar dit hoeft geen groot probleem te zijn. Door het volgen van de bovenstaande stappen kunt u nog steeds een offline account aanmaken tijdens de installatie. Bovendien kan het inloggen zonder wachtwoord handig zijn als u uw apparaat alleen gebruikt en extra beveiliging niet nodig vindt.

Of u nu kiest voor een online of offline account, zorg ervoor dat uw wachtwoorden veilig zijn en regelmatig worden gewijzigd om uzelf te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Met deze tips in gedachten bent u klaar om met succes Windows 10 op uw nieuwe pc te installeren!

Windows ZONDER Microsoft Account en TPM! – Hoe doe je dat?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten