HomeEntertainmentSocial MediaYouTube kijken op smart-tv

YouTube kijken op smart-tv

YouTube is een van de meest populaire websites ter wereld, maar het kijken ervan op je televisie kan soms een moeilijke taak zijn. Gelukkig is er een manier om YouTube te koppelen aan je smart-tv met behulp van verschillende apparaten. Lees hieronder hoe je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

YouTube kijken op je tv en je tv koppelen aan je telefoon of tablet

Als je een smart-tv hebt, is het heel eenvoudig om YouTube te bekijken op je tv. Je kunt gewoon de app downloaden en installeren op je tv. Als je geen smart-tv hebt, maar wel een normale tv, dan is het ook mogelijk om YouTube te bekijken op je tv. Hiervoor heb je wel een externe streamingapparaat nodig, zoals een Chromecast of Apple TV. Je sluit dit apparaatje gewoon aan op je tv en vervolgens kun je de YouTube-app gebruiken op je telefoon of tablet om video’s af te spelen op je tv.

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen met Casten

Als je een smart-tv of streamingapparaat hebt, kun je YouTube gebruiken om video’s te bekijken op je tv. Je kunt je apparaat koppelen met je tv door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar de instellingen van je apparaat en selecteer ‘Wi-Fi‘.
  2. Selecteer het Wi-Fi-netwerk waarmee je tv verbonden is.
  3. Ga naar de instellingen van je tv en selecteer ‘Apps‘.
  4. Zoek YouTube in de lijst met apps en selecteer ‘Installeren‘.
  5. Ga terug naar de app op je apparaat en selecteer ‘Casten‘.
  6. Selecteer het apparaat waarmee je wilt casten en volg de instructies op het scherm.

Koppelen aan je smart-tv of streamingapparaat

Download de YouTube-app voor Android TV, Apple TV, Amazon Fire TV en Xbox One. Op sommige smart-tv’s kun je de app ook vinden in de app store van je tv. Als je geen apparaat hebt dat YouTube ondersteunt, kun je een Chromecast, AirPlay of HDMI-kabel gebruiken om YouTube vanaf je telefoon, tablet of laptop af te spelen op je tv.

Je smart-tv of streamingapparaat koppelen met een tv-code

Om YouTube te bekijken op je smart-tv, moet je eerst je smart-tv of streamingapparaat koppelen met een tv-code. Je kunt de code vinden in de instellingen van je apparaat. Nadat je de code hebt ingevoerd, zal YouTube automatisch opstarten en gekoppeld zijn aan je apparaat.

Video: Streamen naar TV vanaf mobiel/tablet!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten