nieuws

Duurzame drones met waterstoftechnologie

Engineering

DroneHub GAE gaat samen met Holthausen Groep aan de slag om drones op waterstof te bouwen. Met deze nieuwe techniek zouden drones verder moeten kunnen vliegen en sneller moeten kunnen opladen.

Duurzame drones met waterstoftechnologie

Op dit moment kunnen de meeste drones ongeveer twintig minuten vliegen. Drones op waterstof kunnen veel langer in de lucht blijven, tot wel meerdere uren.
Eén van de partners van de DroneHub GAE is waterstofspecialist Holthausen Groep. Egbert Swierts, directeur van Omni-Drones Academy en partner van de DroneHub GAE: ‘Als je een brandstofcel combineert met een accu, houdt de drone het uren vol. Het laden wordt daarnaast ook versneld. Waar het laden voorheen één tot twee uur kostte, tank je de drone nu in slechts drie minuten vol.
Op dit moment onderzoekt een team van ondernemers samen met Holthausen Groep of het bouwen van een prototype haalbaar is en wat de kosten hiervan zijn. De resultaten van dit onderzoek worden dit najaar nog verwacht. Bij een positief resultaat willen de bedrijven, samen met de provincie, een prototype bouwen.

Reageer op dit artikel