HomeTechnologieTabletHoe zet ik de gegevens van mijn oude iPad over naar een...

Hoe zet ik de gegevens van mijn oude iPad over naar een nieuwe iPad?

Ben je van plan om een nieuwe iPad te kopen? Gefeliciteerd! Maar voordat je begint met het ontdekken van alle geweldige functies op je gloednieuwe apparaat, moet je eerst de gegevens overzetten van je oude naar de nieuwe. Het kan misschien een beetje intimiderend lijken als dit jouw eerste keer is, maar maak je geen zorgen – wij hebben alles wat jij moet weten om deze taak gemakkelijk en snel uit te voeren. Lees verder voor onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding over hoe jij de gegevens van jouw oude tablet kunt overzetten naar jouw glanzende nieuwe apparaat!

Data overzetten van oude iPad naar nieuwe

Als je een nieuwe iPad hebt gekocht, is het overzetten van de gegevens van jouw oude apparaat naar het nieuwe een belangrijke stap. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van jouw voorkeuren en situatie.

Een gemakkelijke optie is gebruik maken van Quick Start (Begin direct). Dit werkt alleen als beide iPads op iOS 11 of hoger draaien en in de buurt zijn van elkaar. Zorg ervoor dat Wi-Fi en Bluetooth ingeschakeld zijn op beide apparaten en volg de instructies op het scherm om alles over te zetten.

Als Quick Start niet beschikbaar is of niet werkt, kan je ook iCloud gebruiken om jouw gegevens snel over te zetten. Maak eerst een back-up van je oude tablet door naar Instellingen > Jouw naam > iCloud > iCloud-reservekopie te gaan en tik op ‘Maak nu reservekopie’. Op jouw nieuwe iPad log je in met dezelfde Apple ID en volg je de aanwijzingen om alles terug te krijgen wat jij nodig hebt.

Ten slotte kun je iTunes/Finder gebruiken als alternatief voor iCloud-back-uppen. Sluit gewoon jouw oude iPad via USB-kabel aan op de computer waarop iTunes/Finder staat geïnstalleerd, selecteer het apparaat wanneer deze verschijnt in iTunes/Finder-venster en klik vervolgens op ‘Maak reservekopie’. Verbind daarna jouw nieuwe iPad met dezelfde computer, kies “Herstellen uit reservekopie” onderaan Finder/ITunes-scherm tijdens installatieproces.

Quick Start (Begin direct) gebruiken

Wil je snel en gemakkelijk de gegevens van je oude iPad overzetten naar een nieuwe? Dan is het gebruik van Quick Start (Begin direct) een handige optie om te overwegen. Deze functie is beschikbaar voor apparaten met iOS 11 of hoger en maakt gebruik van draadloze Bluetooth-technologie om de gegevens tussen beide apparaten uit te wisselen.

Om Quick Start te gebruiken, moeten beide tablets zich binnen elkaars bereik bevinden. Zorg ervoor dat zowel je oude als nieuwe iPad zijn ingeschakeld en dicht bij elkaar liggen voordat je begint.

Vervolgens moet je op de nieuwe iPad Tikken op ‘Configureren‘ en kies “Begin direct“. Houd vervolgens de nieuwe iPad bovenop de oude totdat er een animatie verschijnt. Voer dan het wachtwoord van je oude apparaat in op de nieuwe, en alle belangrijke informatie zal automatisch worden overgedragen.

De tijd die nodig is om alles over te zetten kan variëren afhankelijk van hoeveel data er moet worden gekopieerd, maar in veel gevallen duurt dit proces slechts enkele minuten. Met behulp van Quick Start kun jij moeiteloos al jouw apps, foto’s, video’s, contactpersonen, agenda’s etc., overzetten zonder gedoe met kabels of externe harde schijven .

Gegevens van oude iPad overzetten met iCloud

Als je een nieuwe tablet hebt gekocht, wil je natuurlijk al je gegevens overzetten van de oude naar de nieuwe. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en één daarvan is via iCloud. Het voordeel hiervan is dat het draadloos en automatisch gaat.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat beide tablets verbonden zijn met wifi en ingelogd zijn op dezelfde Apple ID. Ga dan naar Instellingen > jouw naam > iCloud op de oude iPad en zorg ervoor dat alle gewenste gegevens gesynchroniseerd worden met iCloud.

Op de nieuwe iPad ga je ook naar Instellingen > jouw naam > iCloud, waarbij alles wat gesynchroniseerd kan worden aangevinkt moet worden. Zet nu de nieuwe iPad aan en volg de stappen totdat er gevraagd wordt of data overgezet moet worden vanaf een oudere iPad via “Quick Start”.

Houd vervolgens beide tablets dicht bij elkaar tot er een animatie verschijnt. Voer nu het wachtwoord in van het oude apparaat op het nieuwe apparaat om in te loggen op iCloud.

Selecteer welke informatie je wilt overzetten zoals berichten, foto’s en notities. De synchronisatie zal nu starten waarna deze proces afhankelijk kan zijn hoeveelheid data die overgezet moeten worden.

Het kan even duren voordat alles succesvol is overgezet maar wanneer dit klaar is kun jij verder gaan met gebruikmaken van jouw gloednieuwe iPad!

Gegevens met iTunes/Finder overzetten van oude iPad

Het overzetten van gegevens met iTunes/Finder is de derde optie voor het overzetten van uw oude iPad-gegevens naar een nieuwe. Het proces vereist dat u uw oude iPad aansluit op een computer met behulp van een USB-kabel en vervolgens het back-upproces start in iTunes of Finder.

Hoewel deze methode misschien niet zo eenvoudig is als de andere twee, biedt het wel meer controle over welke gegevens worden overgedragen en kan het handiger zijn voor grote hoeveelheden bestanden.

Onthoud dat ongeacht welke methode u kiest om uw gegevens over te zetten, het belangrijk is om regelmatig back-ups te maken van uw apparaten. Dit vermindert de kans op gegevensverlies in geval van beschadiging, diefstal of verlies van uw apparaat.

We hopen dat deze gids nuttig was bij het leren hoe u gemakkelijk al uw waardevolle inhoud kunt overbrengen naar een nieuwe iPad. Zoals altijd raden we aan om voorzichtig te zijn bij elke stap en indien nodig professionele hulp in te schakelen. Succes!

Video: Gegevens van een oude naar nieuwe iPad overzetten: zo doe je dat!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten