nieuws

Nieuwe productielijn Coca-Cola België: 3x kortere productiecyclus en volledig geautomatiseerd

Manufacturing

Coca-Cola trekt 1,9 miljoen euro uit voor een volledig nieuwe productielijn in de pilot fabriek van het innovatiecentrum in Anderlecht, België. De nieuwe lijn is bestemd voor de kleinschalige productie van nieuwe dranken, die ook al in Anderlecht worden ontwikkeld. De flesjes die van de nieuwe band rollen, zullen hun weg vinden in 122 landen, waar testpanels ze proeven en beoordelen voor marktintroductie.

Nieuwe productielijn Coca-Cola België: 3x kortere productiecyclus en volledig geautomatiseerd
Nieuwe productielijn in de pilootfabriek van het innovatiecentrum in Anderlecht. (foto's: Cocacola Belgium)

De nieuwe lijn zal een deel van de oude installatie vervangen en is een enorme aanwinst voor het onderzoekscentrum. Ze heeft drie fundamentele voordelen ten opzichte van de oude infrastructuur. Zo is er een snellere doorlooptijd. De lijn kan het hele productieproces in nauwelijks vier uur doorlopen; de duur van de productiecyclus wordt daarmee drie keer korter. Als tweede voordeel kan de lijn meer verschillende soorten dranken produceren om beter te beantwoorden aan toekomstige innovatiebehoeften. Ten derde is er een hogere efficiency: het productieproces is volledig geautomatiseerd, van de reiniging van de flesjes vóór botteling en de verpakking van de afgewerkte producten automatisch.
Concreet houdt de investering in dat er vanuit Anderlecht sneller en meer nieuwe dranken kunnen worden geproduceerd, klaar voor testing in bijvoorbeeld de Zuid-Afrikaanse, Spaanse, Russische of Pakistaanse markt.

coca-cola-innovatiecentrum-coca Cola Belgie2

Reageer op dit artikel