nieuws

Agristo neemt nieuwe fabriek in gebruik

Manufacturing

Agristo heeft haar nieuwe productiesite in Wielsbeke (België) officieel in gebruik genomen. Sinds 1 oktober is het bedrijf er ook gestart met de productie van patat, nadat begin 2017 de verpakkingsafdeling al in gebruik werd genomen. Hiermee is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit.

Agristo neemt nieuwe fabriek in gebruik

Dagelijks verwerkt het bedrijf per uur twee grote vrachtwagens aardappelen, wat goed is voor ongeveer 100.000 porties, wat betekent dat er ongeveer 2.400.000 porties per dag worden geproduceerd. Nadat deze worden verpakt tot private label product, gaan ze richting het hoogbouwvrieshuis (-21°), waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming.

Tweede productielijn in 2019

Sinds begin oktober wordt er op de site Wielsbeke al gewerkt van maandag tot zaterdagochtend. Hiervoor rekent Agristo er dagelijks op 80 medewerkers. Vanaf januari starten ook de weekendploegen op, waardoor er op deze site 115 medewerkers zullen werken. Onlangs werd eveneens beslist om begin 2019 ook de tweede productielijn op te starten. De gebouwen en nutsvoorzieningen voor deze tweede lijn werden bij aanvang al opgenomen in de plannen.

Multimodale mijlpaal

Het komende jaar zal de frietproducent vanuit de diverse sites ongeveer 30.000 trailers of containers verladen naar haar klanten, waarvan er ongeveer 10.000 via de Havens van Antwerpen en Zeebrugge naar andere continenten zullen verscheept worden. Deze transporten vanuit Wielsbeke zullen niet langer via de weg maar via binnenvaart verlopen.

Reageer op dit artikel