nieuws

AkzoNobel verwerkt oude autobanden in poedercoatings

Manufacturing

Autobanden die niet langer bruikbaar zijn, krijgen een nieuw leven als grondstof carbon black en worden gebruikt in poedercoatings dankzij een samenwerking tussen AkzoNobel en het Nederlandse bedrijf Black Bear.

AkzoNobel verwerkt oude autobanden in poedercoatings

De Cradle-to-Cradle gecertificeerde en door Black Bear geleverde grondstof carbon black – die wordt verkregen uit oude autobanden – wordt gebruikt als pigment in producten ontwikkeld door AkzoNobel’s poedercoatings business. De samenwerking levert AkzoNobel een substantiële besparing aan CO2 op omdat de grondstof carbon black normaal uit fossiele brandstoffen gewonnen wordt. Daarnaast levert het ook een bijdrage aan het oplossen van het wereldwijde afvalprobleem van autobanden.

CO2-besparing

“Dit partnership is een uitstekend voorbeeld hoe de supply chain een bijdrage levert aan CO2 besparing,” zegt André Veneman, AkzoNobel’s Sustainability directeur. “We moedigen andere leveranciers aan zich bij ons aan te sluiten en samen te werken aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor producten.”
In navolging van de samenwerking zullen de twee bedrijven verder op zoek gaan naar toepassingen voor Black Bear’s gecertificeerde carbon black.

Reageer op dit artikel