nieuws

Nieuwe palletmachine produceert 720 pallets per uur

Manufacturing

Pasec, onderdeel van Pooling Partners, heeft een palletmachine ontwikkelt die zorgt voor twintig procent meer output. De nieuwe machine kan 720 pallets per uur verwerken.

Nieuwe palletmachine produceert 720 pallets per uur
Foto: Pooling Partners

De nieuwe palletmachine zorgt voor een enorme kwaliteits- en snelheidsverbetering ten opzichte van de vorige machine, stelt Paul van Gerwen, directeur van Pasec. Twintig procent meer output dan vorige machine komt neer op het verwerken van ruim 28.800 nagels en 5760 planken per uur tot 720 pallets per uur . “Een resultaat waar zowel wij als de klant alleen maar blij mee kunnen zijn.”
Pasec, gevestigd in het Belgische Malle, is hiermee het grootste en modernste bedrijf in de Benelux op vlak van houten verpakkingen. De 140 werknemers produceren jaarlijks meer dan 3,5 miljoen pallets,  kisten, kratten en kabeltrommels.

Internationale oriëntering

Pasec is onderdeel van Pooling Partners,  gespecialiseerd op het gebied van geïntegreerde, full-service poolingdiensten en productie van houten pallets en kisten. Het bedrijf investeerde de afgelopen jaren sterk in automatisering, procesoptimalisatie. Dit zorgde in 2017 voor een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde de afgelopen jaren overigens ook uit door overnames. In 2016 nam Pooling Partners het Spaanse palletpooling bedrijf El Palet Verde over. Vorig jaar werd een reparatiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Beide uitbreidingen markeren de verdere internationale groei van het bedrijf.

Circulaire economie

Bij Pooling Partners staat circulaire economie hoog in het vaandel. Het bedrijf stimuleert recuperatie, herstel en continu hergebruik van gestandaardiseerde pallets en boxen in efficiënte en duurzame poolingsystemen. Het bedrijf ondersteunt daarbij ook ecologisch verantwoorde bosbouw en produceert en repareert per jaar meer dan 20 miljoen pallets van PEFC of FSC gecertificeerd hout.

Reageer op dit artikel