HomeTechnologieTelevisieTelefoon verbinden met je televisie

Telefoon verbinden met je televisie

Het kunnen delen van content van je telefoon naar je televisie is een handige manier om de meeste uit multimedia te halen. Of het nu gaat om het bekijken van foto’s, video’s of het streamen van online materialen: door je telefoon met je tv te verbinden haal je meer uit alle mogelijkheden! In dit artikel lees je hoe je dat precies doet.

Telefoon verbinden met je TV door middel van Wi-Fi (casten)

Als je een smartphone of tablet hebt met Android of iOS, dan kun je deze gemakkelijk verbinden met je televisie door middel van Wi-Fi. Dit is ook wel ‘casten‘ genoemd. Je kunt dan bijvoorbeeld foto’s, video’s en muziek vanaf je telefoon afspelen op je tv. Ook kun je internetten op je tv en de tv gebruiken als een extra beeldscherm.

Samsung of andere Android telefoon casten naar je TV

Om je telefoon met je TV te verbinden, heb je eerst een HDMI-kabel nodig. Als je die niet hebt, kun je die bij elke elektronicazaak kopen. Let wel op dat er mini-HDMI en micro-HDMI zijn; mini is voor sommige oudere telefoons en micro is voor de meeste nieuwere telefoons. Als je de verkeerde aansluit, werkt het niet goed.

Vervolgens moet je de juiste instellingen op beide apparaten selecteren. Op je telefoon moet in de beeldscherminstellingen ‘TV uitzenden‘ of ‘scherm delen‘ worden geselecteerd. Hierna wordt er automatisch een lijst van beschikbare apparaten getoond waarmee je kunt verbinden. Selecteer vervolgens simpelweg je TV uit de lijst.

Een iPhone scherm spiegelen naar de TV

Een iPhone scherm spiegelen naar de TV is makkelijker dan je denkt. Er zijn twee manieren waarop je dit kan doen, namelijk via een HDMI-kabel of via AirPlay. Met een HDMI-kabel heb je een directe verbinding tussen je telefoon en televisie, wat betekent dat je geen internetverbinding nodig hebt. AirPlay maakt gebruik van je Wi-Fi-verbinding om het beeld van je telefoon naar de tv te streamen.

Mijn televisie beschikt niet over deze (cast) functie

Er zijn een aantal manieren waarop je je telefoon kan verbinden met je tv, maar sommige televisies beschikken niet over de juiste functies om dit mogelijk te maken. Als jouw tv geen cast-functie heeft, dan is er helaas geen manier om de twee apparaten met elkaar te verbinden.

Telefoon verbinden met je televisie via een (HDMI) kabel

Je kunt je telefoon verbinden met je televisie door middel van een (HDMI) kabel. Sluit de HDMI-kabel aan op je tv en op je telefoon. Zorg ervoor dat je tv en telefoon zijn aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk. Open dan de app die je wilt gebruiken op je telefoon. Druk op het menu icoon (de drie streepjes in een cirkel) en selecteer ‘Beeld uitzenden/weergeven‘. Selecteer vervolgens ‘Op een ander apparaat weergeven‘. Kies je tv uit de lijst met beschikbare apparaten. Je ziet nu wat er op je telefoon gebeurt, op je tv!

Video: Laptop of tablet via HDMI met TV verbinden – How to (Consumentenbond)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten