HomeAutomatiseringTranscriben van uw opnamen

Transcriben van uw opnamen

Wanneer u een audiobestand heeft dat u wilt transcriberen, kost dit vaak veel tijd en moeite. Gelukkig is er nu technologie die dit proces kan versnellen. In deze artikel ontdekt u hoe AI-gestuurde software uw leven als opnameschrijver een stuk makkelijker kan maken!

Interactie met het transcript

Als je een audio- of videobestand hebt laten transcriberen, is het transcript een belangrijk onderdeel ervan geworden. Transcripties kunnen erg handig zijn, maar ze zijn ook verre van perfect. Soms kan een woord verkeerd worden getranscribeerd of kan de betekenis ervan verloren gaan in de vertaling. Dit is waarom het soms nuttig kan zijn om terug te keren naar het originele audiomateriaal en het transcript daarbij te gebruiken.

De audio afspelen

Als u wilt weten wat er op een opname is gezegd, kunt u de audio afspelen en deze laten transcriberen. Dit kan erg handig zijn bij het opschonen van een opname of als u de inhoud ervan wilt gebruiken in een document. Het is ook mogelijk om de audio naar tekst te laten vertalen, wat handig kan zijn als u de inhoud ervan wilt delen met iemand die een andere taal spreekt.

Een spreker opnieuw labelen of een sectie bewerken

Als je een spreker opnieuw wilt labelen of een sectie bewerken, kun je de volgende stappen volgen.

  1. Ga naar het tabblad “Opnamen” en selecteer de opname die je wilt bewerken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de opname en selecteer “Bewerken“.
  3. In het venster dat verschijnt, kun je de sectie aanpassen door te slepen of door te klikken en te typen. Als je klaar bent, klik je op “OK“.
  4. Je wordt gevraagd of je wilt opslaan, klik dan op “Ja“.

Een transcriptie toevoegen aan het document

Om een transcriptie toe te voegen aan het document, ga je naar de sectie “Opnamen” in het linkermenu. Klik op de knop “Transcriptie toevoegen” onder aan het scherm. Er zal nu een pop-up venster verschijnen waarin je kunt selecteren hoe je de transcriptie wilt toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om de transcriptie direct in te voegen of om eerst een bestand met de transcriptie te uploaden.

Video: Transcriberen in Word

Transcriberen in Word

Reviews

Gerelateerde berichten